"Jocul exprima puterea si importanta clipei prezentului in actiunile noastre in ciuda amalgamului de informatii si activitati ce se desfasoara in jur. Un minut de neatentie si vei vedea ca tot zumzetul se termina si jocul s-a incheiat. Tu inca nu ai dat nici un cartonas din mana."


castig dobble
Un joc foarte usor ce tine de spontaneitate, rapiditate, abilitatea de a avea o privire de ansamblu si capacitatea de concentrare. Totul pentru a castiga la Dobble in mai putin de un minut. Trebuie sa fii hotarat.
Desi se creeaza putina agitatie cand incepe jocul trebuie sa ai o atentie distributiva dar si capacitatea de a intelege ca victoria ta vine cu fiecare cartonas cedat unuia din adversari. De aceea ne focusam pe un singur adversar o data si gasirea simbolului comun in cartonasele lui.
Secretul este in a incerca sa memorezi vizual cat mai repede simbolurile de pe cartonasul tau (sau mai rapid doar 2-3) si apoi sa le cauti succint in cartonasele celorlalti, o privire generala ce cauta culori predominante ale simbolului sau forme distincte. Nu ramane niciodata blocat in cartonasele unui singur jucator.

Cauta AICi si tu jocul Dobble si joaca cu prietenii

Mergi mai departe. Scaneaza. Castiga la Dobble.


Un alt mod de a juca Dobble este dispunerea voastra in cerc, impartirea in mod egal a cartilor intre jucatori  si o carte pe masa. Cand se da startul fiecare va gasi simbolurile comune intre cartonasele sale si cel de pe masa, pentru a scapa cat mai repede de ele si a castiga.

In incercarea de a fii mai rapid decat adversarii la Dobble pastreaza tot timpul in minte secretele de mai jos si bazeaza-te pe feeling. Metodele sunt enumerate in ordine aleatoare:

  • tine in minte si simbolul trecut, te poate scapa cel mai repede de carte
  • focuseaza si scaneaza vizual culori si forme asemanatoare
  • atentie mare la simbolurile mici de pe carti
  • retine lucruri distinctive ce iti pot atrage rapid atentia asupra unui simbol anume
  • daca ai pierdut o mana depaseste rapid momentul si concentreaza-te pe noua carte
  • nu agream trisorii, se descalifica din joc cel care este prins ca numeste simboluri asemanatoare dar care nu exista intre cartea de jos si cartea lui
  • poti cel mult sa ii incurci pe ceilalti cu o gluma facuta pe seama unui simbol care sa ii duca cu gandul in alta directie pe adversari
  • o alta tehnica murdara poate fi sa intrebi retoric simbolul ce a fost tura trecuta imediat ce s-a schimbat cartea de jos. Dar atentie sa nu te pacalesti si pe tine insuti.

- Copyright © de la INCEPATOR la EXPERT in 7 minute - color - Powered by Blogger